• Buğdaygillerden, kökleri bol Su içinde yetişen bir Bitki (Oryza sativa): Pirinç, Buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türleri. Dünya nüfusunun yarısından fazlası için beslenmede büyük bir önem taşır.  

  • 300’lerde Hindistan’da başlamıştır. Pirinç dünyada tahıl üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. Buğdaygiller familyasındandır. Tarımı ılıman bölgelerde olur. Ülkemizde 600 yıldır ekimi yapılır. Tahıllar içinde suda yetişen tek bitkidir.Hasatla elde edilen  ⇒

  • Ülkemizde pirinç türleri arasında en bilinenleri baldo, Osmancık,basmati, İran pirinci, yasemin kokulu pirinç ve kabuklu pirinçtir. Geleneksel Türk Mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan pilav, neredeyse bütün etli ve sulu yemeklerin kavalyesidir.