Özer Gıda Osmancık Pirinç

Ülkemizde pirinç türleri arasında en bilinenleri baldo, Osmancık,basmati, İran pirinci, yasemin kokulu pirinç ve kabuklu pirinçtir. Geleneksel Türk Mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan pilav, neredeyse bütün etli vesulu yemeklerin kavalyesidir. Yapılacak yemek ya da tatlıya göre değişik pirinç türleri kullanılır. Bunlara, yapıldığı yemeğin adına ve niteliğine göre pilavlık, dolmalık, kırık pirinç vb. adlar verilmiştir.


Türkiye’de pirinç ekimi 1936 yılında yayımlanmış 3039 sayılı yasa ile düzenlenmiştir. Yasaya göre, pirinç (çeltik) ekimi il ve ilçelerde kurulacak çeltik kurullarından alınacak izne bağlıdır.

  • ÜRÜNLERİMİZ

  • Para Piyasaları

  • Takvim

  • İstatistik