Ev Yapımı Pirinç Patlağı
Ev Yapımı Pirinç Patlağı
2. Daha sonra geniş bir tavayı ocağa alalım ve altını açarak ısıtalım.
3. Isınan tavaya Özer Gıda pirincimizi ekleyelim ve 10-15 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuralım. Pirinçler hafif şeffaf bir görünüm aldığında kavurma işlemi tamamlanmış olacaktır.
4. Kavurduğumuz pirinci bir fırın tepsisine alalım ve 100°C’de yaklaşık 20 dakika kadar kurutalım. Bu işlem pirinçlerin tamamen nemsiz kalmasını sağlar.
5. Ardından geniş bir tencerenin tabanına çok az miktarda yağ sürelim ve tenceremizi ocağa alarak güzelce ısıtalım.
6. Isınan tencereye pirinçleri ekleyelim ve tencerenin kapağını hızla kapatalım.
7. Orta-yüksek ateşte pirinçlerin patlamasını bekleyelim. Tıpkı mısır patlar gibi kısa sürede patlamaya başlayacaktır.
8. Patlama sesleri azalıp tamamen durduğunda tenceremizi ocaktan alalım.
9. Patlayan pirinci sıcak sıcak bir kaseye veya yuvarlak bir kalıba boşaltalım ve bir kaşık yardımıyla bastırarak sıkıca şekil verelim.
10. Üzerine bir ağırlık (tabak veya bardak gibi) yerleştirerek 10-15 dakika kadar bekletelim.
11. Dilerseniz daha sert ve tok kıvamlı bir pirinç patlağı elde etmek için şekil alan patlağı 100-120°C fırında 5 dakika kadar daha kurutabilirsiniz.
12. Süre sonunda kalıptan çıkaralım ve artık Özer Gıda Pirinci ile yapılan pirinç patlağımız servise hazır. Afiyet olsun…
