Tarifler

Özbek pilavı

WhatsApp Image 2023-01-12 at 14.01.24

Özbek pilavı

Özbek pilavı Özer Gıda ile bir başka güzel. ✨
Malzemeler
½ su bardağı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 adet kuru soğan
• 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
• 400 gram kuşbaşı kuzu eti
• 3 su bardağı baldo pirinç
• 2 baş sarımsak
• 4,5 su bardağı sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)
• ½ tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın. Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun. Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın. 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
#ÖzerGıda #Özergurme #Gönen #gurmelezzet #tanetanelezzet #çeltiktarlası #gönenbaldo #kalitelipirinç #özbekpilavı
Listeye geri dön