Tarifler

Kestaneli İç Pilavı

kes

Kestaneli İç Pilavı

1İlk olarak tavamıza tereyağımızı alalım ve ocağın altını açarak eritelim.
2.Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
3.Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını
soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
4.Daha öncesinde güzelce yıkadığımız ve 20 dakika kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım ve kavurmaya devam edelim.
5.Pilavımıza lezzet vermesi için şekeri, karabiberi ve damak tadımıza göre tuzu ekleyelim.
6.Ardından sıcak suyu da ekleyerek karıştıralım.
7.Dilerseniz sıcak suyun bir kısmını tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle pilavınızın lezzeti daha fazla artacaktır.
8.Son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
9.Pilavımızı göz göz olana kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu
tamamen çekene kadar pişmeye bırakalım.
10.Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyarak
10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
11.Pilavımız demini aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. Dilerseniz bu aşamada tarçında ekleyebilirsiniz.
12.Daha sonra pilavı güzelce karıştıralım ve artık servis etmeye hazır. Afiyet olsun…
Listeye geri dön