Tarifler

Pirinçli Semizotu Yemeği

semizotu
Pirinç Çorbası

Pirinçli Semizotu Yemeği

1. Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, zeytinyağı ile beraber tencereye alıp hafifçe kavurun.
2. Semizotunu ekleyerek karıştırın kapağını kapatıp beş dakika kadar daha kavurun.
3. Domateslerin kabuğunu soyun, küp küp doğrayın, sarımsakları ister bütün olarak veya kıyılmış olarak kullanın, yeşil biberi doğrayın.
4. Bir tatlı kaşığı salçayı semizotuna ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
5. Doğranmış domates, biber ve sarımsağı ilave edin karıştırın, 15 dakika kadar arada karıştırarak pişirin.
6. Baldo pirinci yıkayın tencerenin içine alın, domatesin suyuna göre pirinç için bir çay bardağı kadar su ilave ederek pirincin pişmesi için 8, 10 dakika kadar pişirin.
7. Baldo pirinç yumuşayıp yemek suyunu çekince ocaktan alın,, eğer daha sulu bir yemek isterseniz suyunu çok az daha fazla koyabilirsiniz öyle pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Listeye geri dön