Tarifler

Perde Pilavı

pedepilav

Perde Pilavı

1. Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başlayalım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapmaya başlayalım.
2. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzülen özer gıda baldo pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
3. Haşlanılan tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
4. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
5. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
6. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun yapımı:
7. Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
8. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
9. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
10. İçine pilavı boşaltın.
11. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
12. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun…
Listeye geri dön