Tarifler

Şalgamlı Pirinç Salatası

şalagamlı

Şalgamlı Pirinç Salatası

1. Baldo pirinçleri ıslatın. Sıvı yağı tencereye koyun, üzerine baldo pirinçleri koyun.
2. Tuzu özer gıda baldo pirinçlerin üzerine koyun ve karıştırın.
3. Aynı pilav yapar gibi yapıp su yerine şalgam suyu koyun.
4. Sonra pişince soğumasını bekleyin.
5. Soğuduktan sonra içine maydanozu, dereotunu, zeytinyağı, mısırı, turşuyu ve nar ekşisini koyun. Afiyet olsun.

Şalgamlı Pirinç Salatasının Püf Noktaları?
1. Şalgam suyu oldukça tuzlu olduğu için pilavın tuzunu kontrol ederek tuz ilavesi yapılmalıdır.
2. Baldo pirinç pilavı yapar gibi su yerine koyulan şalgamın da özer gıda baldo pirinçle, şalgam suyu oranı tam olmalı yoksa hazırladığımız pilav lapa ve diri olabilir.
3. Pişen pilavı kenara alıp dinlenmesini mutlaka dinlemesi gerekir.
4. Soğuduktan sonra hazırladığımız malzemeleri ile karıştırıp 1 saat kadar daha dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Listeye geri dön