Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
1. Osmancık pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
2. Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
3. Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
4. Şehriyeler kavrulunca süzülmüş Osmancık pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
5. Osamncık pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
6. Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
7. Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
8. Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
9. Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
2. Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
3. Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
4. Şehriyeler kavrulunca süzülmüş Osmancık pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
5. Osamncık pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
6. Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
7. Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
8. Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
9. Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.