Yaprak Sarması
1. İç harcı için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş baldo pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir.
5. Karıştırılarak ocaktan alınır.
6. Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
7. Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
8. Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
9. Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı).
10. Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
11. Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
12. Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
13. Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
14. Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
15. Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm.
16. Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun.
2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş baldo pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir.
5. Karıştırılarak ocaktan alınır.
6. Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
7. Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
8. Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
9. Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı).
10. Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
11. Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
12. Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
13. Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
14. Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
15. Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm.
16. Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun.